Den här veckan har vi kommit igång riktigt bra med alla ämnen. Barnen har tillsammans med respektive pedagog i ämnet  läst igenom vad de ska nå för mål och utefter det har de tillsammans pratat och lagt upp hur inlärningen ska ske. Detta för att barnen ska ha inflytande i sitt arbete/skolgång. De har också pratat om, lagt förslag och skrivit ner trivselregler som vi ska ha på skolan så nästa veckan kommer de att sammanställas och renskrivas. Sedan kommer de att  hängas upp i skolans och fritids lokaler. Barnen har också skrivit ihop egna trivselregler som ska gälla inne i deras klassrum.

Förra fredagen fick vi ett glädjande besked av styrelsen att de blev godkända av skolinspektionen!!! Så nu heter våran skola Söderhamns Friskola Ekonomisk Förening. Detta firade vi med barnen i måndags med en varsin glass efter lunchen.

I fredags fick klass 2-3 besök av en kvinna som informerade om scouterna. Roligt att få besök!

Förskoleklassen har börjat med kontaktböcker. Viktigt att ni som har barn i f-klassen läser de som Mimmi skriver i dem och skriver under så hon har sett att ni har läst. I dem finns det även möjlighet för er föräldrar att skriva ett kort meddelande till henne gällande ert barn. Barnen har dessa böcker för att få lära sig att ta ansvar över dem, att de ska vara hela och följa med fram och tillbaka varje dag. Viktigt att ni hjälper barnen i början så att de kommer in i rutinerna runt böckerna.

Vi vill påminna om att de som ej har lämnat in info lapparna om ert barn måste göra det snarast! Viktigt att man lämnar in ett papper per elev för de lapparna sätter vi in klassvis så om något händer kan man lätt få information om barnet och viktiga nummer till er föräldrar.
Vill även påminna er att lämna in, snarast, lappen om kortknäppning/publicerande bilder.
Saknar man någon av dessa lappar är man välkommen att kontakta skolan så får man en ny.

Vi fortsätter nästa vecka med att ha idrottslektioner ute. Viktigt att ni packar med barnen riktiga och ordentliga kläder så att de kan vara med och genomföra lektionen 100%. Glöm inte duschsaker!