Den här veckan började lite annorlunda jämfört med vanligt, Vi samlade alla barnen och istället för idrott tog vi tillsammans en lång promenad in till stan, Söderhamn. Efter vägen stannade vi 6 gånger och pratade lite om Söderhamns historia. Vi pratade bland annat om bränderna, om Köpmangatan, om tågkommunikationen i stan och om Oskarsborg. Barnen var jätteduktiga! Inne i stan stannade vi ett tag i lekparken så de fick leka av sig lite innan vi gick vidare. Vårt sista stop för dagen var på Pizzeria Saga där vi blev bjudna på lunch. Hem tog vi bussen.
Sammanfattningsvis så hade vi en rolig, annorlunda och lärorik dag tillsammans.

I övrigt så har vi arbetat på som vanligt med svenska, matte, engelska, so och no. På bilden så har barnen hjälpt Majbritt att plocka ihop inne i bildsalen så fr.o.m. nästa vecka är det färdigt och börjar då ha lektion där inne. På musiken har de lekt musiklekar där de har tränat på att känna rytm och sjungit rörelselåtar.

OBS!!!!
Nästa vecka är det studiedag måndag och tisdag = ingen skola. Fritids är öppet som vanligt. Men ska ert barn vara där måste man anmäla detta till fritidspersonalen så att de vet med mat.

Läxor

Klass 1 har denna vecka testat på att ha sin första matteläxa. Kommer en matteläxa nästa vecka också.

Klass 2-3 har som tidigare nämnt veckans ord tisdag till tisdag. De kommer också nu framöver få multiplikations läxa fredag till fredag.