Nu har ännu en vecka gått och endast 10 skolveckor kvar till barnen har arbetat vidare i respektive böcker samt att de har haft utelektioner. Hösten och dess förändring har varit ett tema som pratats om i alla klasser.

Nästa vecka kommer vi att prata lite med barnen om brand samt att de ska få se en film inom detta ämne. Sedan kommer vi inom någon vecka framöver att genomföra en brandövning så att vi är förberedd om det skulle inträffa.

2-3:an hade multiplikationstabellerna 1 och 2 denna vecka. Gick riktigt bra för många men fans några som behöver öva på dem lite extra. Tills på fredag nästa vecka har de 3:ans tabell, men öva gärna vidare på 1:ans och 2:ans så att de sätter sig riktigt.

Eleverna i 1:an har börjat gått ut och läst en och en för Ingegerd. Det går bra! När alla har haft sin första lästid med henne kommer hon att skicka hem en läsläxa som är anpassad efter elevens nivå. Men vi ber er föräldrar att hjälpa dem redan nu hemma med ljudning, kolla så att de känner igen och vet vilken bokstav som är vilken.

På måndag 5 oktober kommer vi att ha en gemensam dag på skolan, internationella barndagen. Detta innebär INGEN idrott på måndag!

På onsdag 7 oktober kommer vi att ha en till gemensam dag. Denna dag ska vi ut och plocka lingon. Lapp med info har skickats hem!

Till bildlektionen söker Majbritt tomma glasburkar. Skicka gärna med om ni har några hemma.

OBS, OBS, OBS, SIMTRÄNING!
Fr.o.m. vecka 41 börjar vi med simträning med åk1-3 fram till jullovet. Tiderna för bad ser ut så här:
    Åk 1 åker på bad 6/10, 13/10, 20/10, 3/11 och 10/11
    Åk 2-3 åker på bad 17/11, 24/11, 1/12, 8/12 och 15/12
De veckor som barnen åker på bad har de INGEN vanlig idrottslektion under måndagen. Badet blir då deras idrott.