Vi vill börja med att tacka Bengt-Ove för dessa 5 veckor som han har varit vikarie för Annika och hälsa Annika välkommen tillbaka på måndag!

I måndags hade vi en gemensam dag, internationella barndagen. Vi började morgonen med att prata lite om hur vi har det i vårt land och varför, sedan såg vi en film tillsammans om hur barn i andra länder har det. Efteråt pratade vi om rättigheter och skyldigheter, vi kom fram till i alla punkter att vi har det bra vi som bor i Sverige. Sedan delade vi upp dem i två grupper (killar och tjejer) och pratade vidare om barnen i andra länder, skillnad mellan pojkar och flickor. Det var många intressanta diskussioner och de var väldigt kloka i sina ord.
De som sedan var på fritids sammanställde denna dag med ett kollage.

På onsdagen packade vi väskan och promenerade upp i skogen där vi plockade lingon. Barnen blev lovade, plockade de ihop 20L skulle det bli en överraskning på torsdag och plockade de ihop 30L bjöds det på tårta på fredagen. De fick ihop 18L under våra timmar i skogen men de gav inte upp! På lunchrasten tog de bärplockarna och plockade vidare, så innan skolan slutade för dagen hade de fått ihop 20L. Så under hela förmiddagen på torsdagen väntade å väntade de på sin överraskning. Efter lunch kom de, glass med chokladsås och strössel. Ett riktigt glass-kalas!
Barnen rensar just nu lingonen på fritids och sedan ska de koka sylt av dem som vi ska sälja på vårat öppet hus.

Nästa vecka börjar åk3 med slöjd. De kommer nu i 9 veckor framöver att ha syslöjd hela fredagar.

Ingen idrott för åk1 på måndag utan de har bad som denna vecka på tisdagen.
Åk2-3 och förskoleklass har inne idrott på måndag. Kom ihåg ombyte och duschsaker!

Majbritt efterlyser fortfarande glasburkar. Jättebra om alla kan bidra med 1 burk till höstpysslet.