Igår, torsdag, övade alla barnen lucia sångerna tillsammans och övningen gick jättebra! Lite pirr inför framträdandet börjar komma men vi alla tror att det kommer att bli ett bra framträdande.
Låtarna de ska öva lite extra på denna vecka är: "En liten lucia", "Nu tändas tusen juleljus" och "det lilla ljus jag har". Men självklart ska texten på de andra sångerna också övas. Men först och främst dessa tre låtar som är nämnd ovan.
Barnen får idag, fredag, med sig lapp hem med information om luciafirandet som är den 14/12.

Vi har börjat skapa en liten julstämning på skolan med gran, pynt och musik. Barnen kommer f.o.m nästa vecka att skapa saker själva som ska pynta skolan och som de sedan får ta hem till jul. De har redan nu börjat lite i temat jul i engelskan där de såg på en film om tomten som blev sjuk och som sedan fick paket av barnen.
Nu är det inte ovanligt att man blir förkyld och sjuk, detta har barnen pratat mer och sett på film om hur baciller far runt och hur man kan undvika att få på sig allt för många av dem.
De har också arbetat med livet, tidslinje, och pratat om synlighet i trafiken. Vikten med reflex.

Vi vill uppmana er att skicka med barnen RIKTIGA kläder så de kan vara ute på rast som är obligatoriskt. Allt för många har nu varken vantar, mössor och täckbyxor. Sedan vill vi även uppmana er att prata med barnen om vikten att ha strumpor på sig i skolan. Vi har jättekalla golv och många springer barfota.

Nästa vecka har f-klass och klass 1 inne idrott på måndag. Kom ihåg ombyte, inneskor och duschsaker!
Klass 2-3 har ingen idrott utan ska istället iväg på bad på tisdagen. Kom ihåg badkläder, duschsaker och busskort!