Nu börjar denna termin gå mot sitt slut, endast 1 vecka kvar (4dagar).

Den här veckan har sprungit iväg, som de flesta andra veckor.
I tisdags var 2-3:an iväg och bada..sista gången nästa vecka. Men vi har sett att endel barn har det lite knöligt med simningen. Därför kommer vi att erbjuda 5 lektioner till för dem vi anser behöver det stödet. Brev kommer att skickas hem till veckan till dem de berör.
Under onsdagen var det skapande verkstad i varje vrå på skolan, julpyssel. Barnen skapade många fina alster.

Torsdagen denna vecka var en speciell dag för oss alla. Vi firade nämligen Nobel dagen tillsammans. Barnen började med en timmes övning med Eva inför lucia innan vi drog igång på riktigt. De fick alla vara med och hjälpa till med maten. Skollunchen den dagen bestod av:
Förrätt (förskoleklassen): Toast med räk- och skinkröra.
Varmrätt (klass 2-3): Klyftpotatis, kycklingspett, bearnaisesås, gurka och tomat.
Efterrätt (klass 1): Fruktsallad med glass.
Vi åt alla tillsammans vid dukade långbord i silver, guld och svart. Vi i personalen serverade barnen så de fick känna sig extra speciell denna dag. På besök hade vi kungen och drottningen samt en "fotograf" som tog många fina bilder på barnen. Under middagen delade kungen ut nobelpris till alla!
På fredag fm innan rasten tog vi oss 15min och kollade igenom alla bilderna från festen. Vi fick oss alla ett gott skratt och var överens om att detta var en jättebra dag!

Efter lunch på fredagen gick vi (16 barn) tillsammans till Vågbrokyrkan där vi sjöng några julsånger för ett äldre sällskap som åt jultallrik. Som tack för sången blev barnen bjudna på julmust, pepparkaka och lussekatt.

Nästa vecka
På måndagen kommer vi börja med lite lucia mys och öva lite texter inför kvällens föreställning.
Luciafirandet börjar kl:18.30 men barnen ska komma dit till kl:18 så vi hinner förbereda oss lite tillsammans. Som en liten "belöning" för att vi har föreställningen på kvällen är barnen lediga från skolan fredagen den 18/12.
Vi kommer att plocka och städa lite i bänkarna denna vecka. Det är då bra om barnen har ordentliga väskor med sig så att de får hem allt som lärarna skickar hem.
På torsdagen kommer vi att äta jullunch tillsammans och har vi tur kanske tomten kommer på besök...hoppas!