2016-05-25 - Information från rektor och styrelse

Information från rektor:

Nu närmar vi oss slutet av detta läsår, endast 9 skoldagar kvar! Här arbetas det för fullt av både elever och pedagoger inför vår årliga vernissage som går av stapeln imorgon, torsdag 26/5, mellan kl. 18-19.30. Det kommer att bli försäljning av lotter och fika. Alla intäkterna går till glass åt barnen på skolresan på fredag till Järvzoo. Vi har haft 4 temadagar där barnen har forskat om djuren och gjort fina alster av dem. På vernissagen har ni möjlighet att se resultatet.

Fritids har skickat hem inbjudan om en familjekväll vid Televinken, torsdagen den 2/6 kl. 17.30. Kul om så många som möjligt vill komma och ha en trevlig kväll tillsammans.

Måndagen den 6/6 är både skolan och fritids stängt för att fira Nationaldagen!

Under tisdag 7/6 och onsdag 8/6 har vi storstädning i hela huset, då alla hjälps åt! Vi kommer också att fira 1 årsdagen gällande nystarten av skolans under tisdagen. På onsdagen slutar alla barnen kl. 12.

Någon gång under de 2 veckor som är kvar kommer vi att åka till kyrkan och öva inför skolavslutningen. Mer info kommer hem snart.

Välkomna på skolavslutningen i Ulrika Eleonora kl. 18.00, samling för barnen utanför kyrkan kl. 17.30.

Fyll i närvaro på fritids för torsdag 9/6 och fredag 10/6 snarast för att underlätta planering. Även en påminnelse gällande ”sommarlapparna” som ska in SENAST 3/6 om ingen lapp lämnas in räknas ditt barn som ledig.

Skolstart måndag 22 augusti. Mer info kommer i brevlådan under sommaren.

Vi som arbetar på skolan vill önska alla er en skön sommar!
På återseende!

Information från styrelse:

Vi vill tacka alla för förtroendet att ha era barn på vår skola under detta läsår, utan barn ingen skola! Vid nystarten i höstas så var det 26 barn inskrivna på skolan och idag är det 33 barn inskrivna. I höst tillkommer ytterligare totalt minst 13 nya barn till nya f-klassen och även via byten från andra skolor i kommunen. Intresset ökar hela tiden och vi har nu reservköplatser till flera av klasserna.

Vi har gjort många investeringar under läsåret bland annat belysning runt huset, en ny logga för skolan har tagits fram och skolan har marknadsförts via reklam på olika sätt i olika medier (bland annat via mössor som delats ut gratis till alla barn och föräldrar). Vi har också byggt ett nytt bollplank och har nu en komplett basketplan på köpet. Fiberanslutning är indraget till skolan, nya och fler datorer till datasalen är snart helt färdiginstallerade, vi satsar också på fler surfplattor och nya lärardatorer inför hösten.

Vi har infört fri frukt till alla barn och lärare under våren.

Inför höststarten görs också ytterligare investeringar för ännu trivsammare/säkrare inom och utomhusmiljö som ni kommer märka när ni kommer tillbaka till skolan i höst.

Vi har också precis rekryterat 2 nya lärare inför hösten för att täcka behovet i nya f-klassen och för att ersätta den tillfälliga lösningen som varit i 2-3:an större delen av denna termin. Varmt välkommen Maria Leek & Malin Falck!

Väl mött i augusti igen! Trevlig sommar!