2016-08-26

Vi vill börja med att hälsa alla varmt välkomna till detta läsår!
De pedagoger som kommer att finnas i huset detta läsår är Maria (förskoleklass och fritids), Mimmi (åk 1), Ingegerd (åk 2), Malin (åk 3-4 och fritids), Adel (arabiska), Simon (fritids, idrott och resurs), Camilla (fritids och resurs) samt att vi har Annica och Linn som resurs där det behövs.

Vår första vecka tillsammans har gått jättefort. Vi har lärt känna varandra genom olika aktiviteter. Bland annat har vi inrett klassrummen, lekt lekar, samtalat och förberett barnen lite mjukt vad som komma skall detta läsår.
Under torsdagen hade vi en heldag tillsammans uppe på Hällmyra där vi hade 5-kamp, lekte lekar och grillade hamburgare till lunch. Solen sken hela dagen och all personal samt barn var glada och nöjda vid hemfärden.

På måndag 29/8 börjar vi våra dagar efter schemat. Då börjar allvaret för oss alla!
Under torsdag 1/9 på förmiddagen kommer fotografen hit och knäpper kort.
Det kommer att erbjudas fluorsköljning för förskoleklassen och åk 2 detta läsår. "Fluortanten" kommer och informerar barnen om munhygien den 7/9. Om barnen får eller inte får skölja får ni föräldrar avgöra, lapp om detta kommer att skickas hem.
Simon kommer detta läsår att ha hand om idrotten. Lapp om idrotten kommer att skickas ut till veckan. De börjar med uteidrott i 5 veckor om vädret är på vår sida. Kom ihåg att ha kläder efter väder! Skor och ombyte är ett krav.
Måndagen den 19/9 är det en studiedag. Det betyder att barnen inte har någon skola denna dag men fritids är öppet som vanligt. De vill att ni skriver i listan senast den 14/9 om ditt barn ska komma eller inte, detta för planering av personal och mat.

Klasslärarna kommer klassvis att informera mer detaljerat vad som sker klassen.

Fritids
En grovplanering är gjord för denna termin vad som kommer att ske på fritids. Lappen kommer att sättas upp på anslagstavlan i hallen på fritis. De aktiviteter som kommer att finnas är natur-rutan, värdegrund, onsdagskul och fritidsgympa.