2018-10-21

Läsåret 18/19 är i full gång med full fart mot nya mål, jätteroligt! Som ni föräldrar fått information om samt sett så har vi en ny klasslärare för 5-6:an, Ingela Bergqvist. Vi hälsar Ingela välkommen till oss!

Onsdagen den 29:e augusti bjöd vi in till föräldramöte. Roligt att så många kom!
Det vi bland annat pratade om var:

Tiderna i hallen Jätteviktigt att ni som föräldrar skriver i rätt tider för ert/era barn samt meddelar personalen om ni gör någon ändring i sista minuten. Sen uppskattar vi om man skriver in tider för sitt barn tidigare än dagen innan. Detta är för att annars har vi ej möjlighet att ta in vikarie om det är så att vi planerar in något och skulle behöva mer personal. Jättesvårt att få ihop en bra och givande verksamhet för barnen om inte alla ”pusselbitar” är på plats. En stor och viktig bit i all planering är antalet barn! Så att just DU som förälder fyller i tider för ditt dina barn är viktigt!
Öppettiderna för fritids är 06.30-17.00 men är det så att man behöver ha fritids tidigare eller senare är ni välkomna att kontakta personalen så försöker de lösa det. Men vi uppskattar om ni kommer 3-5 dagar innan och meddelar detta.

Promenaden Vi tryckte på att det är viktigt att man kommer i tid på morgonen. Skoldagen börjar kl: 08.00 och all tid som man kommer senare skrivs upp som sen ankomst. Respektive klasslärare har koll på tiden och är det så att man sätter detta i system får man vid tillfälle sitta kvar denna tid.

Sjukanmälan Viktigt att man ringer innan kl: 07.45 för sedan är personalen ute med alla barn som är här samt att de sedan efter promenaden börjar lektionerna. Ringer man ändå senare än kl: 07.45 får man prata in på telefonsvararen, som lyssnas av vid tillfälle.

Sedan var de några som hade reagerat på långa arbetspass för barnen. Där förklarade vi att varje lärare tar ansvar för att se hur länge eleverna klarar av att sitta och jobba. Då våra lektioner inte bara går ut på att skriva/räkna i böcker utan även mycket diskussioner, film, estetiska inslag m.m blir lektionerna väldigt varierande och på så sätt lättare att genomföra. Men skulle det ändå visa sig att de behöver en bensträckare är lärarna aldrig för snål för en sådan.

Studiedagen 24:e september hade vi i personalen temat ”Hårt klimat”. Där diskuterade vi hur vi upplever det sociala på skolan och hur vi kan jobba effektivare för att få en tryggare skola. Så tillsammans tog vi fram en konflikttrappa som vi kommer att arbeta med. Den ska skickas ut till respektive familj samt sättas upp vid våra ingångar. Vi pratade också om lekar, hur vi kan hjälpa barnen att hitta lekar på raster. Så tillsammans satte vi ihop en gemensam förmiddag 4/10 där vi blandade barngrupperna och hade olika stationer med lekar. Denna förmiddag uppskattades både av barnen och personalen.

Vecka 44 är det HÖSTLOV

Mvh, personalen på Söderhamns Friskola & Fritids